söndag 2 april 2017

Superkompisarmband samt planeter och annat till rymdrummet.

Den här veckan har det (precis som alla veckor) varit full aktivitet på Mellanbjörn. Vi har bl.a. tillverkat superkompisarmband. Dessa ska användas som en del i vårt värdegrundsarbete och självklart behöver superhjältarna även varsin superkompis. För att göra det tydligt för barnen så är det de barn som har samma färg på sitt armband är superkompisar och ser till att hjälpa varandra lite extra. Tanken är att de i första hand ska be sin superkompis om hjälp när de behöver (t.ex. när de vill ha hjälp att få av gummisnodden under stövlarna) samt att de även får hålla sin superkompis i handen när vi går på promenad. Målet är att barnen ska få känna ansvar för varandra och få uppleva hur små handlingar kan göra stor skillnad för att alla ska må bättre och vara gladare. Barnen kommer dessutom att lära känna kompisar som de kanske inte leker så mycket med i vanliga fall och vi tror att det kommer göra gott för hela gruppen. Vi byter superkompis efter en vecka och hoppas på att sätta igång ordentligt under kommande vecka. För att förstärka för barnen hur vi har tänkt oss spelade vi upp en teater där handdockorna fick vara superkompisar med varandra. 
 

Vi har även hunnit med att vara ute i ateljén och tillsammans med Bibbi skapat olika detaljer till vårt rymdrum. Någon gjorde solen, någon gjorde en rymdsten och de allra flesta tillverkade en egen planet. Bibbi hade förberett en stomme som vi sedan fick klä in i papier maché. Barnen gick loss med penseln och limmade för glatta livet. När sedan papperet skulle på blev det en utmaning för många, det enklaste var att helt enkelt hjälpa till med händerna, men flera av barnen har svårt för det där med att bli kladdiga. Så fort de provat och vi visat att det faktiskt är rätt härligt att få kladda loss så lossnade det för de flesta och slutresultatet blev fantastiskt bra. Alla kände sig nöjda och stolta över vad de åstadkommit. 

Några har redan hunnit måla sina skapelser och de andra får göra det nästa vecka. Förhoppningen är att kunna sätta upp dem i rymdrummet inom en snar framtid, kom gärna in och titta! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar